Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką i dynią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
papryka 1 szt
dynia 20 dag
masło 5-7 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką i dynią

Kroki postępowania

1
Fasolkę oczyścić, opłukać i ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Paprykę i dynię umyć, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z papryką i dynią foto
2
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć około 5 minut.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z papryką i dynią foto
3
Do pół miękkiej papryki dodać pokrojoną dynię i usmażyć do miękkości.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z papryką i dynią foto
4
Połączyć z ugotowaną fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z papryką i dynią foto
5
Wyłożyć do miseczki, polać usmażoną bułką tartą z resztą masła.
Krok 5 - Fasolka szparagowa z papryką i dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.07.2013 17:34
świetne jedzonko,pycha
IlonaAlbertos 09.07.2013 14:22
Smakowite połączenie.
olkaaa 08.07.2013 07:31
w takim zestawieniu jeszcze nie jadłam
as28 07.07.2013 11:01
mniam mniam
manaika 07.07.2013 09:42
koniecznie muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak