Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z czosnkiem i ziołami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
czosnek 4-5 ząbków
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z czosnkiem i ziołami

Fasolkę oczyszczamy, myjemy i odcinamy końcówki. Zalewamy wodą, gotujemy ok 10 min, odcedzamy.
Czosnek obieramy i drobno kroimy.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek i mieszając chwilkę smażymy.
Następnie wrzucamy fasolkę, dodajemy zioła i przyprawy.
Całość mieszamy i chwilkę podsmażamy.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.06.2014 18:20
idealny dodatek
Lidzia 09.06.2014 18:10
Lubię fasolkę. Smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak