Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa
0,5 kg
jajko
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
0,5 szklanki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
olej do smażenia

Porada

Znakomity dodatek do obiadu lub jako samo danie obiadowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową myjemy i wrzucamy do delikatnie osolonej wody. Gotujemy do miękkości (około 12 minut). Odsączamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy , przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy fasolkę i wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy bułka tartą i smażymy na gorącej patelni z odrobiną oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 06.08.2014 00:27
Z jajkiem nie jadłam. smaczne.
halina17 05.08.2014 20:04
Proste smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak