Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2-3 łyżki
sól do smaku
fasola szparagowa 400 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki z obu stron. W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Do wrzącej wody dodać fasolkę szparagową i gotować do miękkości. W tym czasie, kiedy fasolka się gotuję należy rozpuścić tłuszcz na patelni i dodać bułkę tartą, smażyć do momentu aż się zarumieni. Po ugotowaniu odcedzić fasolkę, polać przygotowną bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.04.2013 21:49
pyszne danie dla mnie
Iwusia 31.03.2013 22:34
bardzo lubię takie
cukiereczek 07.03.2013 09:00
proste i smaczne
iziona 07.03.2013 08:09
Mi sie już marzy taka świeża prosto z działki
paulina2157 07.03.2013 08:04
prosty przepis, często robię taką fasolkę i uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak