fasolka szparagowa w słoikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    2 kg
  • woda

    1 litr
  • cukier

    1/2 łyżki
  • sól

    1 i 1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy, zalewamy wodą - gorącą i posoloną. Gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Układamy w słoikach. Litr wody gotujemy solą i cukrem. Tak przygotowaną zalewą zalewamy fasolkę w słoikach. Słoiki zakręcamy i gotujemy przez ok. 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 25.12.2011 13:41
bardzo dobre
Piotr24 07.08.2011 19:12
dzisiaj robiłem wg. podobnego przepisu, ciekawe jak wyjdzie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat