Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w panierce z sezamem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 300 g
jajko 1 duże
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 kubek
sezam 3 łyżki
sól
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej rzepakowy
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w panierce z sezamem

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową oczyścić. Obgotować przez około 20 min w wodzie z odrobiną soli i cukru. Następnie odcedzić i poczekać aż lekko przestygnie. W misce obsypać i obtoczyć mąką ziemniaczaną i ziołami prowansalskimi.

Jajko rozbełtać z odrobiną soli i pieprzu.

Bułkę tartą wymieszać z sezamem.
Krok 1 - Fasolka szparagowa w panierce z sezamem foto
2
Olej rzepakowy rozgrzać na patelni, taką ilość by fasolka do niecałej połowy była zamoczona.

Fasolkę zamaczać w jajku i obtoczyć w bułce z sezamem. Kłaść na rozgrzanym oleju i podsmażać do ładnego brązowo- złocistego koloru z jednej i drugiej strony.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w panierce z sezamem foto
3
Następnie przekładać na chwilę na papier aby nadmiar oleju w niego wsiąknął.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w panierce z sezamem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.03.2014 10:31
fajne są :)
Przepisy Joanny 19.02.2014 18:56
robiłam podobnie, pyszna taka fasolka
bogusia19 15.11.2013 13:43
mniam, pyszne
dodi 15.11.2013 11:08
w takiej panierce to jeszcze nie jadłam
babajaga1969 15.11.2013 10:55
robiłam taką w zwykłej panierce- polecam - z sezamem musi być bogatsza w smak i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak