Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 150 g
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1/4 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w panierce

Kroki postępowania

1
Fasolkę myję, obcinam końcówki i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i pozostawiam do ostudzenia.
Krok 1 - Fasolka szparagowa w panierce foto
2
Jajko roztrzepuję z sola i pieprzem. Biorę po kilka strąków fasolki razem i ze wszystkich stron panieruję najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w panierce foto
3
Smażę na gorącym oleju na patelni na złoty kolor.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 02.12.2012 22:28
fajne
Magula 04.11.2012 22:05
super pomysł
medi 04.11.2012 20:57
Rewelacja,idealna przekąska:)świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak