Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa marynowana

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
3 kg
woda
3 l
ocet 10 %
500 ml
cukier
10 łyżek
Ziele angielskie całe Prymat
20 ziaren
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
5 łyżek
sól gruboziarnista
3 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa marynowana

Fasolkę umyć, osuszyć i poodcinać końce. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Fasolkę wrzucić do wrzątku i gotować na przez 10 min, po tym czasie fasolę odcedzić i przelać zimną wodą, żeby przestała się gotować. Blanszowaną fasolkę ułożyć ciasno w słoikach. Następnie zagotować 3 l wody, do wrzątku wrzucić sól, pieprz, gorczycę, cukier i dolać ocet. Mieszać aż sól i cukier się rozpuszczą. Gorącą zalewą zalać fasolkę w słoikach. Zamknąć szczelnie słoiki i pasteryzować przez 30 min (czas od chwili zagotowania się wody) w garnku z wodą. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak