Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa marynowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 kg
woda 3 l
ocet 10 % 500 ml
cukier 10 łyżek
Ziele angielskie całe Prymat 20 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 5 łyżek
sól gruboziarnista 3 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa marynowana

Fasolkę umyć, osuszyć i poodcinać końce. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Fasolkę wrzucić do wrzątku i gotować na przez 10 min, po tym czasie fasolę odcedzić i przelać zimną wodą, żeby przestała się gotować. Blanszowaną fasolkę ułożyć ciasno w słoikach. Następnie zagotować 3 l wody, do wrzątku wrzucić sól, pieprz, gorczycę, cukier i dolać ocet. Mieszać aż sól i cukier się rozpuszczą. Gorącą zalewą zalać fasolkę w słoikach. Zamknąć szczelnie słoiki i pasteryzować przez 30 min (czas od chwili zagotowania się wody) w garnku z wodą. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak