Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa konserwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 kg
woda 6 szklanek
sól 3 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa konserwowa

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy,obcinamy ogonki.Kroimy na 2-3 części.
Krok 1 - Fasolka szparagowa konserwowa foto
2
W dużym garnku fasolkę blanszujemy 15-20 minut.Fasolka ma być twardawa.
Krok 2 - Fasolka szparagowa konserwowa foto
3
W innym garnku gotujemy 6 szklanek wody z solą i cukrem.Łyżka cukru i soli ma być spora ,z górką.
Gorącą zalewą zalewamy fasolkę w słoikach.Pasteryzujemy 20-25 minut.
Krok 3 - Fasolka szparagowa konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 08.10.2013 17:48
Uwielbiam domowe przetwory :) Pysznie :)
Smaczna_B 16.07.2013 19:46
zapraszam babciu!:)
Babciagramolka 16.07.2013 18:22
W razie czego wiem gdzie zapukać i poprosić o słoiczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak