Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa inaczej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frytki 20 dag
fasolka szparagowa 20 dag
papryka 1 szt
por 1 szt
masło 2 łyżki
kukurydza 1 kolba ugotowana
sól do smaku
pieprz do smaku
sezam czarny
olej do smażenia

Porada

Fasolka szparagowa z frytkami i papryką to propozycja na samodzielne danie lub jajko dodatek do mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa inaczej

Frytki usmażyć na rozgrzanym oleju. Fasolkę szparagową oczyścić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną w słupki paprykę i por. Dodać osączoną fasolkę i odcięte ziarna z ugotowanej kolby kukurydzy, podsmażyć. Połączyć z usmażonymi frytkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać czarnym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.08.2016 00:11
fajny pomysl:-)
Jagódka77 05.08.2016 13:30
bardzo ciekawy pomysł na pyszne danie
Janina 18.07.2016 15:40
Świetnie podana;))
wwwiolka 09.07.2016 22:45
Bardzo fajne danie.
Alex_M 27.06.2016 14:11
podoba mi się :)
adelajda 19.06.2016 17:17
Smaczna :)
berys18 14.06.2016 14:26
ciekawy pomysł
Bernadeta1 13.06.2016 16:14
tak nie jadłam ale na pewno smaczne jedzonko
Agnieszka-87-25 13.06.2016 14:48
bardzo dobre!
pestka 13.06.2016 11:56
świetna przystawka
Futka 13.06.2016 08:40
Świetna i bardzo smakowita fasolka :D
Motorek 12.06.2016 22:34
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak