Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa duszona z przyprawami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1/2 kg
olej roślinny 3-4 łyżki
cebula biała 1 średnia
ząbek czosnku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Do fasolki można dodać posiekanego koperku lub natki pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa duszona z przyprawami

Fasolę oczyścić, obciąć twarde końcówki i ew. przekroić każdy strączek na połowę. Wrzucić do gorącej lekko osolonej wody i ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić.

Posiekać cebulę, zrumienić na oleju, dodać fasolę, trochę soli ziołowej i sporo pieprzu - smażyć kilka minut, co chwilę przemieszać a na koniec podlać wodą i poddusić. Nadmiar płynu odparować, wcisnąć do fasolki ząbek czosnku i ew. doprawić solą i pieprzem.

Podawać jako jarzynkę do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 10.10.2015 13:52
Pyszne! Wkońcu przepis bez bułki tartej! :-)
Spoko 05.10.2015 10:09
fasolka inaczej :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak