Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

  • szczypior

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka szparagowa

Ugotowaną fasolkę odcedzamy, czekamy chwilkę jak odparuje.
Szczypiorek przelewamy na sitku wrzątkiem.
Na szczypior kładziemy garść fasolki i zawiązujemy szczypiorkiem. Obsypujemy bułka tartą przypieczona na masełku.
Podajemy jako dodatek do obiadu albo jako samodzielna przegryzka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

zbysiowa 15.10.2012 11:09
Uwielbiam fasolkę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat