Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Fasolka szparagowa ze słoika - pyszny dodatek do ziemniaczków i nie tylko... Doskonała latem czy też zimą.

Składniki:

Składniki

fasola szparagowa 2 kg

Zalewa:

woda 1 litr
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolę oczyszczam, obcinam końcówki, myję i oparzam wrzątkiem. Następnie przelewam zimną woda i ustawiam na stojąco w słoikach. Składniki zalewy gotuję, zalewam fasolę ułożoną w słoikach, zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia 1 godzinę, drugiego-30 minut, a trzeciego-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak