FASOLKA PO STAROPOLSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    20 dag
  • cebula biała

    2 szt.
  • śliwki suszone

    10 dag
  • miód

    2 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • majeranek

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • fasola

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasole namoczyć, następnie ugotować do miękkości. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą, wrzucić do ugotowanej fasoli wraz z drobno pokrojonymi śliwkami. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z fasoli i zaciągnąć potrawę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.05.2013 21:12
Lubię ją i bym też tak zgotowała.
Renata9 20.05.2013 20:58
pyszna fasolka, nie robiłam nigdy takiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat