Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg.
kiełbasa śląska 4
boczek wędzony 30 dkg.
Kostki rosołowe Kucharek 2
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku.

Fasolę moczymy 4 godz w wodzie,potem przekładamy do garnka dodajemy boczek i gotujemy ,wrzucamy przyprawy i dalej gotujemy do miękkości.Wyciągamy boczek kroimy w kostkę smażymy na patelni do boczku dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i smażymy,dodajemy do fasolki boczek z kiełbasą i przecier.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 16.05.2015 20:34
ja uwielbiam taką super
miodunka 16.05.2015 20:33
niezawodne danie!! lubię fasolkę!!
mirosława4 16.05.2015 15:18
ulubione danie mego męża
Piter 31 16.05.2015 14:19
Dawno nie jadłem
marenka 16.05.2015 13:52
dawno nie robiłam a bardzo lubię...;-)
Aleksandra/Olcia 16.05.2015 12:32
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak