Fasolka po bretońsku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1 kg
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt.
  • majeranek Prymat

  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • boczek wędzony

    20 dag
  • kiełbasa śląska

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć fasolę (najlepiej z dnia na dzień).
Fasole gotujemy, aż do miękkości, dodać do gotowania skórę wędzoną z boczku.
Boczek wędzony i kiełbasę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni.
Kiedy fasola będzie już miękka odlewamy trochę wody z garnka, dodajemy podsmażony boczek z kiełbaska, mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oczywiście majerankiem.
Następnie dajemy koncentrat pomidorowy, pozostawiamy na małym ogniu, mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 24.04.2015 09:31
bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat