Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 szt.
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
boczek wędzony 20 dag
kiełbasa śląska 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku.

Namoczyć fasolę (najlepiej z dnia na dzień).
Fasole gotujemy, aż do miękkości, dodać do gotowania skórę wędzoną z boczku.
Boczek wędzony i kiełbasę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni.
Kiedy fasola będzie już miękka odlewamy trochę wody z garnka, dodajemy podsmażony boczek z kiełbaska, mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oczywiście majerankiem.
Następnie dajemy koncentrat pomidorowy, pozostawiamy na małym ogniu, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.04.2015 09:31
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak