Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś połowa opakowania
kiełbasa 2 laski
boczek 100 gram
przecier pomidorowy 1 słoiczek
majeranek
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku.

1. Fasole moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc.
2. Następnego dnia do dużego garnka wrzucamy fasole zalewamy wodą, wrzucamy ziele angielskie,majeranek, liść laurowy, solimy i pieprzymy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości fasoli.
3. W czasie kiedy gotuje nam się fasolka kroimy kiełbasę i boczek w kostkę i podsmażamy na patelni.
4. Gdy fasola już zmięknie wrzucamy przesmażony boczek i kiełbasę oraz przecier pomidorowy. Gotujemy wszystko razem. Pod koniec gotowania zagęszczamy zupę 1 łyżką mąki rozrobioną w szklance z wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 14.01.2015 18:02
taką fasolkę lubię
Wacław 14.12.2014 12:19
ja też lubię fasolkę :-)
zabcia117 12.12.2014 07:14
Pyszna fasolka! Moja ulubiona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak