Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z młodej fasoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
bulion cielęcy 4 litry
kiełbasa 400 gram
boczek 300 gram
cebula 1 sztuka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
masło 4 łyżki do smażenia
mąka 4 łyżki
majeranek do swmaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z młodej fasoli

Kroki postępowania

1
Fasolę myjemy , zalewamy bulionem i gotujemy . Aż fasola będzie lekko miękka.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
2
Kiełbase i boczek kroimy w kostkę. Cebule równiez drobniutko siekamy. Podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Nastepnie dodajemy przyprawe do fasoli. NA patelni roztapiamy masło dodajemy mąkę i robimy jasna zasmażkę.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
3
Do miekiej fasoli dodajemy koncentrat pomidorowy, i ostygniętą zasmażkę. Dokładnie mięszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
4
POdajemy z bułeczkami.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 02.10.2013 15:52
i za mną chodzi te danie
msmariusz 02.10.2013 14:41
uwielbiam fasolkę
jasiek 02.10.2013 12:41
smakowita wersja
AZgotuj 02.10.2013 11:53
świetny przepis!
bogusia19 02.10.2013 10:52
też muszę zrobić
dodi 02.10.2013 10:30
apetyczna, mniam
sylwia_mc 02.10.2013 09:25
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak