Fasolka po bretońsku z młodej fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    500 gram
  • bulion cielęcy

    4 litry
  • kiełbasa

    400 gram
  • boczek

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    1 opakowanie
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżeczki
  • masło

    4 łyżki do smażenia
  • mąka

    4 łyżki
  • majeranek

    do swmaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
Fasolę myjemy , zalewamy bulionem i gotujemy . Aż fasola będzie lekko miękka.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
Kiełbase i boczek kroimy w kostkę. Cebule równiez drobniutko siekamy. Podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Nastepnie dodajemy przyprawe do fasoli. NA patelni roztapiamy masło dodajemy mąkę i robimy jasna zasmażkę.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
Do miekiej fasoli dodajemy koncentrat pomidorowy, i ostygniętą zasmażkę. Dokładnie mięszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku z młodej fasoli foto
POdajemy z bułeczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 02.10.2013 15:52
i za mną chodzi te danie
msmariusz 02.10.2013 14:41
uwielbiam fasolkę
jasiek 02.10.2013 12:41
smakowita wersja
AZgotuj 02.10.2013 11:53
świetny przepis!
bogusia19 02.10.2013 10:52
też muszę zrobić
dodi 02.10.2013 10:30
apetyczna, mniam
sylwia_mc 02.10.2013 09:25
bardzo smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat