Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 główki
fasola biała 250 gram
kiełbasa śląska 300 gram
boczek wędzony 100 gram
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
ziele angielskie 5 kulek
olej do smażenia
cebula 1 szt
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z kapustą

Fasolę namoczyć na noc w delikatnie osolonej wodzie.Wrzucić do niej boczek,ziele angielskie i gotować do miękkości.Wyciagnąć boczek,pokroić w kostkę i usmażyc.Tak samo kiełbasę i cebulę.Wszystko wrzucić do zupy.Kapustę drobno poszatkować,wrzucić na patelnię z małą ilością tłuszczu,posypać przyprawą do bigosu,solą i pieprzem.Smażyć do miękkości i wrzucić do zupy.Dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego i pogotować jeszcze kilka minut.Posypać majerankiem.Polecam z grzankami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 12.04.2013 09:56
bardzo smaczny przepis
aisza1 12.04.2013 09:46
szczerze powiedziawszy to z kapustą nie robiłam jeszcze nigdy
meg1984 11.04.2013 16:09
pyszna, lubię
Marta1986 11.04.2013 15:20
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak