Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    2 szklanki
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • kiełbasa śląska

    30 dkg
  • cebula

    1
  • oregano

  • tymianek

  • majeranek

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć najlepiej na noc , następnie ugotować dodając listek ziele i soli do smaku ewentualnie kostkę bulionową. Boczek pokroić w kostkę lub w cienkie paski , podsmazyć na patelni dodać podkrojoną w kostkę cebulkę i lekko zrumienić. Gdy fasola jest już prawie miękka dodajemy boczek z cebulką , kiełbasę pokrojoną w krążki i gotujemy do miękkości. Na końcu dodajemy przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 04.07.2013 08:11
bardzo lubię :-)
anemon 25.06.2013 13:35
Smaczne i pożywne danie, ja jakoś nie umiem ugotować jej mało, więc zawsze wychodzi mi wielki gar jedzenia.
smakowita 12.11.2012 21:45
uwielbiam taką fasolkę -PYSZNOŚCI!
Izabela/bella81 02.10.2011 21:37
wygląda bardzo apetycznie
ben-ka 01.10.2011 10:08
chyba trzeba zrobić,tak apetycznie wygląda:)
barbara11561 25.09.2011 11:03
bardzo lubię
ewaa 23.08.2011 20:18
pycha
maciek7 21.06.2011 09:05
super
ben-ka 25.03.2011 10:37
też robię czasami fasolkę:)
anja3107 03.01.2011 15:42
ja nie przepadam za fasolką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat