Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    70 dag
  • kiełbasa toruńska

    1,5 laski
  • boczek

    15 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    2 sztuki
  • majeranek Prymat

    2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 20.12.2012 21:14
uwielbiam :)
Wafelek2601 22.12.2011 00:24
pyszna
kielcok1 16.12.2011 16:43
bardzo lubię ,chętnie bym zjadł
pigila 26.06.2011 00:16
super
pigila 26.06.2011 00:16
super
rakow2 10.05.2011 14:44
lubię takie typowe polskie dania
gosia47-47 17.04.2011 20:39
nie lubię fasolki :(
bogumiła3 14.09.2010 22:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat