Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa podwawelska 500 g
boczek wędzony 350 g
cebula biała 2 szt
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc. Rano fasolę gotujemy aż do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w piórka i podsmażamy. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i również podsmażamy, a następnie dodajemy wszystko do miękkiego grochu i jeszcze gotujemy, gdyby było mało wody to należy dolać. Dodajemy przecier i przyprawę do fasoli. Na suchej patelni zarumieniamy mąkę, następnie dodajemy trochę wody i mieszamy żeby nie było grudek. I dodajemy do garnka i mieszamy żeby się zasmażka wymieszała dobrze z całą zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.04.2015 10:01
bardzo smaczne danie :-)
ppaulina 08.02.2015 12:58
też taką robię
w mojej kuchni 30.01.2015 17:22
smaczne jedzonko do zjedzenia
Franciszek 30.01.2015 16:56
Też lubię taką fasolkę
Ola1young 30.01.2015 15:54
lubie fasolke z Jaskiem ;)
Sroczka 30.01.2015 15:36
Bardzo lubię fasolkę po bretońsku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak