Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola Jaś
1/2 kg -
kiełbasa cienka
1 laska -
przecier pomidorowy
1/2 słoiczka -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka -
Majeranek suszony Prymat
1 szczypta -
sól
do smaku -
Liść laurowy suszony Prymat
2 listki -
kostka rosołowa
3 kostki -
Ziele angielskie mielone Prymat
1/3 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania FASOLKA PO BRETOŃSKU
Przygotowujemy wywar z kostek rosołowych. wrzucamy fasolę, liśc laurowy, ziele angielskie i gotujemy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i delikatnie smażymy na patelni. Wrzucamy do garnka gotujemy godzinę i następnie odlewamy troszkę zupy i dodajemy koncentrat pomidorowy do odlanej części i mieszamy. Dodajemy do reszty. Dodajemy szczyptę majeranku. Robimy zasmażkę z mąki i dodajemy do reszty. Gotujemy tak długo dopóki fasola będzie miękka.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)