FASOLKA PO BRETOŃSKU

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • kiełbasa cienka

    1 laska
  • przecier pomidorowy

    1/2 słoiczka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • kostka rosołowa

    3 kostki
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i zalać ciepła wodą, wylać wodę i ponownie zalać ciepłą wodą. Zostawić na jeden dzień.
Przygotowujemy wywar z kostek rosołowych. wrzucamy fasolę, liśc laurowy, ziele angielskie i gotujemy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i delikatnie smażymy na patelni. Wrzucamy do garnka gotujemy godzinę i następnie odlewamy troszkę zupy i dodajemy koncentrat pomidorowy do odlanej części i mieszamy. Dodajemy do reszty. Dodajemy szczyptę majeranku. Robimy zasmażkę z mąki i dodajemy do reszty. Gotujemy tak długo dopóki fasola będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 25.05.2011 15:43
dla mnie super danie
kriso 07.05.2011 20:04
pychota
Barbara55 06.05.2011 14:39
bardzo lubię to danie
Mariolka1 28.02.2011 22:18
pyszności
Anna200 19.01.2011 08:23
Wygląda super!
Jolanta40 10.12.2010 22:03
zjadłabym
Henryka2 06.12.2010 18:17
Apetyczna!
Tetiana 11.11.2010 19:33
wygląda zachęcająco!!
pawel007 29.08.2010 11:43
pysznie
Allice 13.07.2010 18:23
Apetycznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat