Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 l
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
przecier pomidorowy 1 1/2 szklanka
kiełbasa 2 laski
natka pietruszki 1/2 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namaczamy najlepiej na noc, na drugi dzień gotujemy. Warzywa obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do fasolki. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, wlewamy przecier pomidorowy. Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę i zaciągamy nią fasolkę, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zagotowujemy. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 01.10.2013 14:21
Lubię taką fasolkę:)
juuusta 01.10.2013 14:20
pyszne jedzenie
Adamorek 01.10.2013 14:02
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak