Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 l
  • marchew

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 kawałek
  • przecier pomidorowy

    1 1/2 szklanka
  • kiełbasa

    2 laski
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka po bretońsku

Fasolę namaczamy najlepiej na noc, na drugi dzień gotujemy. Warzywa obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do fasolki. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, wlewamy przecier pomidorowy. Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę i zaciągamy nią fasolkę, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zagotowujemy. Podajemy z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Agula&Stabi 01.10.2013 14:21
Lubię taką fasolkę:)
juuusta 01.10.2013 14:20
pyszne jedzenie
Adamorek 01.10.2013 14:02
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat