Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka biała 500 g
kiełbasa
cebula
olej
papryka mielona
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy, przez około trzy-cztery godziny, a następnie gotujemy w tej samej wodzie. W trakcie gotowania można dołożyć kawałek wędzonki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę,kiełbasę oraz wędzonkę i smażymy na oleju. Po usmażeniu dodajemy do gotującej się fasoli. Doprawiamy przecierem pomidorowym, majerankiem, mieloną papryką. Zaprawiamy mąką. Solimy, pieprzymy do smaku.
Smacznego!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.09.2013 07:59
bardzo dawno jej nie robiłam - lubię ją
jerry1 04.06.2013 10:33
bardzo lubię taką fasolkę
Milenka 28.05.2013 18:38
Uwielbiam fasolkę po bretońsku a ta jest na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak