Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
kiełbasa zwyczajna 300 gram
koncentrat pomidorowy 200-250 gram
ketchup łagodny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę przekładamy do miski i zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc do napęcznienia. Napęczniałą fasolkę przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości dodając kostkę rosołową, trochę soli i pieprzu. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie przyprawiając ją solą, pieprzem i ostrą papryką. Gdy fasolka będzie miękka odlewamy nadmiar wody i dodajemy do fasoli podsmażoną kiełbasę. Całość mieszamy. Do fasoli dodajemy koncentrat i ketchup, mieszamy. Jeżeli potrzeba przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 23.12.2013 13:59
PYSZNA FASOLKA
Zdzisław 13.09.2013 21:29
smakuje mi w zimne dni
Alex_M 19.04.2013 15:32
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak