Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 80 dag
wędzony boczek 40 dag
kiełbasa zwyczajna 40 dag
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 200 ml
majeranek do smaku
czarny pieprz do smaku
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
oregano do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą na noc aby spęczniała. Następnie zmieniamy wodę , dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy. Do wrzątku dodajemy kostkę rosołową i do smaku kucharek. Gotujemy aż fasola będzie miękka. Kiełbasę , boczek i obraną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Do miękkiej fasoli dodajemy kiełbasy z cebulą- gotujemy dodająć wszystkie przyprawy.Gotujemy 15-20 minut. Na patelni podsmażamy 4 łyżki mąki i dodajemy do fasoli - mieszamy. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze około 10 minut. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.06.2016 17:34
bardo dobra
pestka 05.06.2013 17:20
chętnie bym taką zjadła
Bernadeta1 05.06.2013 12:39
bardzo lubię a dawno nie robiłam
kamyk 15.05.2013 21:28
moja ulubiona
Ewelina47 26.12.2012 23:04
ja nie przepadam ale od czasu do czasu gotuję taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak