Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
parówka 500 gram
cebula 300 gram
pieczarki 500 gram
koncentrat pomidorowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
na samym początku ważne jest by ugotować fasolkę na miękko.
nastepnie: pieczarki, cebulkę, parówki kroimy sobie w kosteczkę .
Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
2
i w osobnym naczyniu przesmażamy cebulkę, gdy zmięknie dodajemy pieczarki , dalej dusimy a na koniec parówkę.
gdy fasola jest miękka przelewamy ja do cebulki z pieczarkami i parówkami wraz z wodą. dodajemy koncentrat.
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
3
doprawiamy solą, pieprzem do smaku.
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 13.12.2012 23:19
lubie
Poison1988 12.10.2012 18:12
Uwielbiam fasolkę po bretońsku :)
motyl 12.10.2012 14:23
super
kaja1991 12.10.2012 12:03
szybko się robi
kaja1991 12.10.2012 12:02
lubię ja , nawet gdy wkładam mężowi w słoiki w trasy smakuje dobrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak