Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Faola jaś 1 kg
kiełbasa 2 laski
KOSC WEDZONA
przecier pomidorowy
cebula 1 szt
sól
pieprz
majeranek
mąka do zagęszczenia
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę zalać zimną wodą i moczyć całą noc . Przełożyć do garnka i dodać szklankę wody dodać kość wędzoną .drobno posiekać cebulkę , kiełbasę pokroić w plasterki podsmażyć razem na patelni i przełożyć do fasoli , dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku .Gotować na wolnym ogniu do miękkości fasoli , zagęścić wodą z mąka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 26.01.2014 23:03
Taka fasolka jest pyszna
RenataZ-et 24.02.2013 21:07
Rewelacyjna-uwielbiam taką
pycia9 23.09.2012 22:12
bardzo smaczna fasolka po bretońsku, polecam!
Wafelek2601 04.09.2012 18:39
Pyszna, właśnie marzę sobie o takiej fasolce
Zdzisław 18.08.2012 13:22
lubię taką fasolkę z grahamkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak