Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Faola jaś

    1 kg
  • kiełbasa

    2 laski
  • KOSC WEDZONA

  • przecier pomidorowy

  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • mąka do zagęszczenia

  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę zalać zimną wodą i moczyć całą noc . Przełożyć do garnka i dodać szklankę wody dodać kość wędzoną .drobno posiekać cebulkę , kiełbasę pokroić w plasterki podsmażyć razem na patelni i przełożyć do fasoli , dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku .Gotować na wolnym ogniu do miękkości fasoli , zagęścić wodą z mąka .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia36 26.01.2014 23:03
Taka fasolka jest pyszna
RenataZ-et 24.02.2013 21:07
Rewelacyjna-uwielbiam taką
pycia9 23.09.2012 22:12
bardzo smaczna fasolka po bretońsku, polecam!
Wafelek2601 04.09.2012 18:39
Pyszna, właśnie marzę sobie o takiej fasolce
Zdzisław 18.08.2012 13:22
lubię taką fasolkę z grahamkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat