Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    0,5kg
  • kiełbasa zwyczajna

    2pętka
  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

    0,5słoika
  • majeranek

  • bazylia

  • oregano

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole namoczyć na noc w przegotowanej wodzie, na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować fasolkę. Gotować aż Jaś będzie miękki. kroimy kiełbasę, cebulę i dodajemy do fasoli. Całość chwilę dusimy, dodajemy koncentrat i przyprawy. mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat