Fasolka na kwaśno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała drobna fasolka

    30 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • sól czosknowa Prymat

    1/2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć na noc i ugotować w wodzie. Pod koniec gotowania wsypać sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tika4444 06.10.2011 09:23
fajny przepis
Tika4444 06.10.2011 09:22
fajny przepis
Tika4444 06.10.2011 09:22
fajny przepis
berys18 04.05.2011 08:09
ciekawy pomysł
szajba2 01.02.2011 16:00
ja tam lubię na kwaśno
rakow2 20.10.2010 16:03
byle nie za kwaśno
Barbara55 16.09.2010 15:52
czasem i na kwaśno trzeba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat