Fasolka konserwowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    1 kg
  • woda

    2 szkl
  • sól

    10 gram
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć i obrać, włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i gotować 2 min. Odcedzić, jeszcze gorące włożyć do słoików.
Wodę (2 szkl.), sól, cukier i kwasek cytrynowy zagotować i zalać fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. podobnej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez ok 80-100 min. Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 18.08.2012 09:27
fajny przepis
Rybciia 04.06.2012 09:17
smaczna :-)
Dorota59 08.05.2012 21:17
super zapasy na zimę
Mariusz10 26.03.2012 19:43
pycha
Mati13 19.03.2012 19:13
pieknie wygląda, fajny pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat