Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka czerwona w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Fasolka czerwona z puszki 1/2 kg
cebula 1 szt
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa cienka 25 dag
przecier pomidorowy 1 szkl
ketchup 2-3 łyżki
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka czerwona w sosie pomidorowym

Cebulę obrać i pokroić krążki, kiełbasę w plasterki a boczek w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać smalec, wsypać pokrojoną cebulę, boczek i kiełbasę, smażyć aż cebula nabierze złocistego koloru. Następnie dodać przecier pomidorowy, ketchup, odrobinę pieprzu, cukru, wymieszać i gotować przez 10 minut. Do sosu dodać odsączoną z zalewy fasolkę, dokładnie wymieszać i gotować kilka minut, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.12.2012 11:54
bardzo lubię
IlonaAlbertos 10.12.2012 11:57
Muszę kiedyś zrobić taką fasolkę.
Motorek 04.02.2012 16:57
pycha
Seba 16.12.2011 10:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak