Fasolka czerwona w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Fasolka czerwona z puszki

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • boczek wędzony

    25 dag
  • kiełbasa cienka

    25 dag
  • przecier pomidorowy

    1 szkl
  • ketchup

    2-3 łyżki
  • smalec

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić krążki, kiełbasę w plasterki a boczek w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać smalec, wsypać pokrojoną cebulę, boczek i kiełbasę, smażyć aż cebula nabierze złocistego koloru. Następnie dodać przecier pomidorowy, ketchup, odrobinę pieprzu, cukru, wymieszać i gotować przez 10 minut. Do sosu dodać odsączoną z zalewy fasolkę, dokładnie wymieszać i gotować kilka minut, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 25.12.2012 11:54
bardzo lubię
IlonaAlbertos 10.12.2012 11:57
Muszę kiedyś zrobić taką fasolkę.
Motorek 04.02.2012 16:57
pycha
Seba 16.12.2011 10:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat