Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
masło 125 g
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka

Obetnij końcówki z obu stron fasolki szparagowej, umyj. Obraną i umytą fasolkę włóż do garnka zalej zimną wodą tak by ją przykryć, osól do smaku. Gotuj fasolkę do miękkości. W między czasie rozpuść na wolnym ogniu w rondlu masło, dodaj bułkę tartą i zrumień. Gdy fasolka już się ugotuje odcedź ją na cedzaku, wyłóż na talerz i polej ciepłą omstą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.01.2016 09:38
uwielbiam taką fasolkę
Milka100 19.11.2013 10:23
ULUBIONE DANIE MOICH CÓREK:)
Adam/ZUB3R 27.09.2013 21:34
smaczny dodatek do obiadu
Dorota37 23.08.2013 19:45
pyszna i smaczna
ONY_za_kare 21.08.2013 11:18
taka fasolka najlepsza!
Alex_M 18.08.2013 09:42
moja ulubiona :)
Babciagramolka 30.07.2013 10:48
Najprosztsze jest zawsze najsmaczniejsze
meg1984 25.07.2013 23:09
dziś taką jadłam
Dorian 25.07.2013 15:14
pyszne jedzonko
halina17 25.07.2013 12:27
Uwielbiam taką fasolkę.
Adamorek 25.07.2013 11:50
pyszna do jajeczka sadzonego
sara1 25.07.2013 10:51
taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak