Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolada według Ankhi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
marchew 2 szt
ziemniaki 2-3 szt
cebula 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
pomidor pelati 1 puszka
czosnek 3 ząbki
ziele angielskie 5-6 ziarenka
papryczka chili
oliwa 3-4 lyżki
pietruszka zielona 1/2 pęczek
feta 1/2 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czarne oliwki bez pestek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolada według Ankhi

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na parę godzin do namoczenia. Po tym czasie zmienić wodę na czystą, dodać liście laurowe, ziele i wstawić fasolę do gotowania. Gdy będzie na wpół miękka dodać pokrojone warzywa, a będą miękkie pomidory z puszki. Posolić. Doprawić według uznania ostrą papryczką. Na sam koniec wlać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek oraz posiekaną natkę. Podając zupę na każdą porcję położyć nieco fety i parę oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 18.01.2014 18:49
smakowita fasolka
Ania321 18.01.2014 17:42
Wygląda smacznie :)
dodi 18.01.2014 17:38
super fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak