Fasola z porami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szkl
  • por

    25 dag
  • śmietana

    1\\3 szkl
  • mąka kukurydziana

    1 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • natka piertuszki,sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę ugotować, nie odcedzać. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w talarki, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól po 1 minucie gotowania. Fasolę wymieszać z porami. Mąkę kukurydzianą rozmieszać ze śmietanką, rozprowadzić wywarem, dodać do potrawy, pogotować 1 minutę, przyprawić roztartym ząbkiem czosnku, posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat