Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Fasola z porami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola
1 szkl
por
25 dag
śmietana
1\\3 szkl
mąka kukurydziana
1 łyżeczka
czosnek ząbki
2 szt
natka piertuszki,sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z porami

Fasolę ugotować, nie odcedzać. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w talarki, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól po 1 minucie gotowania. Fasolę wymieszać z porami. Mąkę kukurydzianą rozmieszać ze śmietanką, rozprowadzić wywarem, dodać do potrawy, pogotować 1 minutę, przyprawić roztartym ząbkiem czosnku, posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak