Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kiełbaską i z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1,5 szklanki
boczek wędzony 20 dag
kiełbasa wędzona 20 dag
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
papryka mielona
sól
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 0,5 paczuszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kiełbaską i z boczkiem

Kroki postępowania

1
Fasolę moczymy przez ok 8 godzin ( w gorącej wodzie co jakiś czas zmieniając wodę).
Zmieniamy wodę i następnie gotujemy tak długo, aż będzie miękka.
Krok 1 - Fasola z kiełbaską i z boczkiem foto
2
Kiełbasę i boczek kroimy na małe kawałki. Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce.
Krok 2 - Fasola z kiełbaską i z boczkiem foto
3
Cebulę, boczek i kiełbaskę podsmażamy na oleju.
Krok 3 - Fasola z kiełbaską i z boczkiem foto
4
Do ugotowanej fasoli wkładamy podsmażoną kiełbasę, boczek i cebulę.
Krok 4 - Fasola z kiełbaską i z boczkiem foto
5
Dokładamy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, paprykę mieloną do smaku oraz przyprawę do fasoli firmy Prymat. Gotujemy jeszcze prze ok 30 minut.
Potrawa gotowa. Smacznego !!!
Krok 5 - Fasola z kiełbaską i z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.08.2012 19:11
na jasiu fasolka jest najsmaczniejsza
Justyna28 26.08.2012 13:16
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak