Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
grzyby leśne 25 dag
cebula biała 1 szt
śmietana 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z grzybami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Fasolę namoczyć, następnie ugotować w osolonej wodzie.
Krok 1 - Fasola z grzybami foto
2
W międzyczasie ugotować również pokrojone grzyby w małej ilości wody z solą (nie odcedzać).
Krok 2 - Fasola z grzybami foto
3
Cebulę przysmażyć na maśle i połączyć z grzybami i fasolą. Śmietanę wymieszać z mąką odrobiną gorącego sosu z grzybów, dodać do potrawy, zagotować i przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Krok 3 - Fasola z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.09.2014 19:30
Ciekawa propozycja - takiego zestawienia smakowego jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak