Fasola z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    60 dag
  • wędzony boczek

    25 dag
  • masło

    5 dag
  • cebula

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę należy wczesniej namoczyć i następnie ugotować. Boczek pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Cebulę drobno pokrojoną podsmażyć na maśle na złoty kolor. Z podsmażonej cebuli i mąki zrobić zasmażkę, dodać do miękkiej fasoli. Następnie dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (67)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 22.06.2012 18:51
pycha
Pani Domu 16.06.2012 12:01
super pomysł
olkaaa 16.06.2012 09:40
extra
Cukiereczek13 06.06.2012 23:15
pycha :)
artur7 23.05.2012 13:09
fajne lubie
artur7 20.05.2012 14:37
uwielbiam
kasienka23 10.05.2012 22:39
lubię taką fasolkę
IZABELA29 07.05.2012 08:01
dobre
IKrakowianka 30.04.2012 22:16
super
Tika4444 30.04.2012 17:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat