Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 20 dag
fasolka szparagowa 20 dag
boczek wędzony 10 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem

Kroki postępowania

1
Bób i fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 minut.
Krok 1 - Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem foto
2
Ugotowane warzywa odcedzamy z wody.
Krok 2 - Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem foto
4
Boczek kroimy na niewielkie kawałki (ok. 0,5 cm x 1 cm)
Krok 3 - Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem foto
5
Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej boczek.
Krok 4 - Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem foto
6
Podsmażamy boczek tak długo aż wytopimy z niego większość tłuszczu i stanie się chrupiący.
Krok 5 - Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem foto
7
Do boczku wrzucamy warzywa, doprawiamy pieprzem i smażymy całość ok 10 min. Podajemy na gorąco.
Krok 6 - Fasola szparagowa z bobem i chrupiącym boczkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 07.05.2014 09:31
ciekawe danie do wypróbowania
Czyki 07.05.2014 07:36
Wygląda bardzo apetycznie:)
Róża1 06.05.2014 22:08
wspaniały przepis :-)
pajbek 06.05.2014 20:41
Dla mnie pycha ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak