Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 4 kg
sól 3 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa do słoika

Z fasoli usunąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą i zagotować, ostudzić. Fasolę przełożyć do słoików i zalać wodą w której się gotowała. Zakręcić słoiki i pasteryzować 15 min. Po upływie 24 godzin ponownie pasteryzować ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.02.2014 07:37
Dobrze mieć w zapasie :)
Wafelek2601 17.07.2013 14:44
Super fasolka
olkaaa 06.01.2013 12:53
uwielbiam taką
Elżbieta17 25.10.2012 17:18
super pomysł:)
alaaa 14.08.2012 20:58
super na zimę
barbara11561 07.08.2012 12:07
pyszna,na zimę jak znalazł
Gracer 06.08.2012 21:09
kolejny super przepis słoikowy nigdy nie robiłem fasolki na zimę ale pora wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak