farsz z mięsa gotowanego i jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    100 g
  • bułka

    10 g
  • jajko

    1 szt.
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Ugotowane i wystudzone mięso oraz wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko oraz przyprawy i dobrze wymieszać; można dodać usmażoną na tłuszczu cebulkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat