Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz rolady ziemniaczanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
szczypior 2 pęczki
pierś z kurczaka 60 dag
pierczarki 70 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowanslaskie 4 łyżeczki
chilli 1 papryka
kebab gyros 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz rolady ziemniaczanej

Pierś płuczemy, kroimy w mniejsza kostkę, obtaczmay w przyprawie. Smażymy na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu mieszając.

Obrane, opłukane, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przekręcamy przez masyznkę. Dodajemy pierś z kurczaka, podduszone w kostkę pieczarki oraz chilli posiekaną z ziarenkami, sól, pieprz, zioła, Mieszamy. Farsz do przełożenia wafli powiniec być gorący dzięki czemu wafle namiękną i nie będą sie łamać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak