Farsz orzechowy do naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    20 dag
  • mleko

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy zemleć po czym dodać do nich ciepłe mleko oraz cukier.
Całość dokładnie utrzeć na gładką masę.
Naleśniki nadziewać orzechowym kremem po czym smażyć je na rozgrzanym maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat