Farsz orzechowy do naleśników

Farsz orzechowy do naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    20 dag
  • mleko

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Farsz orzechowy do naleśników

Orzechy zemleć po czym dodać do nich ciepłe mleko oraz cukier.
Całość dokładnie utrzeć na gładką masę.
Naleśniki nadziewać orzechowym kremem po czym smażyć je na rozgrzanym maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat