Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FARSZ NA PIEROGI Z PIECZARKAMI !

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
jajko 1 szt
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: FARSZ NA PIEROGI Z PIECZARKAMI !

Cebulę obieramy , kroimy w drobną kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju na patelni. Pieczarki oczyścić , opłukać i ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Po 5 minutach dodajemy przyprawy, kiedy woda odparuje studzimy pieczarki z cebulą. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Takim farszem nadziewamy pierogi. Jadłam je pierwszy raz ale są naprawdę pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak