farsz mięsa gotowanego, grzybów i warzyw

farsz mięsa gotowanego, grzybów i warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    100 g
  • włoszczyzna

    65 g
  • bułka

    10 g
  • grzyby

    50 g
  • tłuszcz

    5 g
  • cebula

    30 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania farsz mięsa gotowanego, grzybów i warzyw

bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Grzyby oczyścić, pokroić drobno, dodać do cebuli i dusić do odparowania wody. Przez ten czas mięso i wyciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać usmażone z cebulą grzyby i wymieszać. Do farszu dodać warzywa ugotowane w wywarze i zmielone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat