Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

farsz mięsa gotowanego, grzybów i warzyw

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
100 g
włoszczyzna
65 g
bułka
10 g
grzyby
50 g
tłuszcz
5 g
cebula
30 g
sól
Sklep Prymat
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: farsz mięsa gotowanego, grzybów i warzyw

bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Grzyby oczyścić, pokroić drobno, dodać do cebuli i dusić do odparowania wody. Przez ten czas mięso i wyciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać usmażone z cebulą grzyby i wymieszać. Do farszu dodać warzywa ugotowane w wywarze i zmielone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak