farsz do ruskich pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • cebula biała

    3 szt
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • twaróg

    40 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i dość dobrze usmażyć na oleju. Ziemniaki obrane ze skórki zgotować. Odcedzone ziemniaki podusić , dodać cebulę usmażoną na złoto i dusić razem. Na koniec dodać twaróg półtłusty i połączyć razem. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Farsz do pierogów musi być lekko przesolony wtedy pierogi są dobre.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 01.07.2013 07:50
bardzo fajny farsz
Zosia1 24.04.2013 10:45
smaczny przepis,ja proporcje daję podobne
TEtalicha 13.04.2013 20:00
każdy robi jak uważa, ja zazwyczaj daje tez soiri więcej, ale sa tacy co lubia jak duzo ziemnaików jest, takze to rzecz smaku dziewczyny... było nie było, dla mnie farsz do pierogów jest pyszny,
Ela15 23.03.2013 08:16
ruskie pierożki są najlepsze
reniatka 06.02.2013 10:40
uwielbiam ruskie
miki47 09.01.2013 10:52
Habbi* @ zależy jak to lubi dla mnie jest w sam raz
Habibi 09.01.2013 10:45
ja daje znacznie więcej sera, taka ilość w stosunku do ziemniaków (1/6 całości farszu) to nie jest trochę mało?
Bernadeta1 12.12.2012 01:00
lubię pierogi ruskie
andzia123 07.12.2012 11:05
fajny
Ewa6274879 06.12.2012 23:57
też lubię taki dobrze posolony :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat