Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do ruskich pierogów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula biała 3 szt
olej do smażenia
sól do smaku
twaróg 40 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do ruskich pierogów

Cebulę pokroić w kostkę i dość dobrze usmażyć na oleju. Ziemniaki obrane ze skórki zgotować. Odcedzone ziemniaki podusić , dodać cebulę usmażoną na złoto i dusić razem. Na koniec dodać twaróg półtłusty i połączyć razem. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Farsz do pierogów musi być lekko przesolony wtedy pierogi są dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.07.2013 07:50
bardzo fajny farsz
Zosia1 24.04.2013 10:45
smaczny przepis,ja proporcje daję podobne
TEtalicha 13.04.2013 20:00
każdy robi jak uważa, ja zazwyczaj daje tez soiri więcej, ale sa tacy co lubia jak duzo ziemnaików jest, takze to rzecz smaku dziewczyny... było nie było, dla mnie farsz do pierogów jest pyszny,
Ela15 23.03.2013 08:16
ruskie pierożki są najlepsze
reniatka 06.02.2013 10:40
uwielbiam ruskie
miki47 09.01.2013 10:52
Habbi* @ zależy jak to lubi dla mnie jest w sam raz
Habibi 09.01.2013 10:45
ja daje znacznie więcej sera, taka ilość w stosunku do ziemniaków (1/6 całości farszu) to nie jest trochę mało?
Bernadeta1 12.12.2012 01:00
lubię pierogi ruskie
andzia123 07.12.2012 11:05
fajny
Ewa6274879 06.12.2012 23:57
też lubię taki dobrze posolony :)
pajbek 06.12.2012 15:01
Lubię pierogi, są pycha :-)
DOROTA/PATI197799 06.12.2012 14:53
lubie ruskie pierożki ale w twoich coś troszkę skąpo twarożku
wiola333 06.12.2012 14:49
moje też ulubione
Iwka 06.12.2012 14:39
moje ulubione pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak