Farsz do pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    150 g
  • szpinak

    1 garść
  • jajko

    2
  • czosnek

    2 ząbki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo przez minut.Po ugotowaniu i obraniu ze skorupek kroimy bardzo drobniutko.Pokrojone jajka przekładamy do miski.Szpinak gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu prze 15 minut.Po ugotowaniu odsączamy z wody na durszlaku.Po wystudzeniu drobno siekamy i przekładamy do pokrojonych jajek.Drobno siekamy czosnek,a ser fetę rozdrabniamy widelcem.Wszystko przekładamy do jednej miseczki.Doprawiamy szczypta pieprzu i na koniec dodajemy jogurt naturalny.Wszystkie składniki mieszamy rozdrabniając widelcem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat