Farsz do nalesników meksykańskich.

Farsz do nalesników meksykańskich.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • Kukurydza z Puszki

    1 puszka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • sos pomidorowy

    0,5 litr
  • olej

    4 łyżka
  • sól

    1/4 łyżeczka
  • piperz

    1/4 łyżeczka
  • zioła prowansalkie Prymat

    1/4 łyżeczka
  • papryka mielona

    1/4 łyżeczka
  • parówki

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki, paprykę, paprykę czerwoną oraz dodajemy puszkę fasoli czerwonej oraz kukuryszę. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
Parówki kroimy na plasterki, dodajemy na patelnię
Krok 3 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
Wszystko razem dusimy około 15 minut. Pieczarki powinny puścić sok, jeżeli będzie go za mało to podlewamy troszkę wodą.
Krok 4 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
Dodajemy sos pomidorowy i gotujemy jeszcze z 5 minut.
Krok 5 - Farsz do nalesników meksykańskich. foto
Podajemy gorące wraz z naleśnikami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eeee

09.06.2012 18:14
pyszne

mela25

22.05.2012 08:24
smaczny :)

Katarzyna56

15.05.2012 13:44
Świetny przepis

melonik

12.05.2012 07:44
mniam

bgs1984

15.04.2012 15:21
mniam

karolina1869

13.04.2012 20:03
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat