farfalle z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    1/3 opakowania
  • cukinia

    1/2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - farfalle z cukinią foto
Makaron gotujemy na osolonej wodzie, aż będzie miękki. Odcedzamy ale nie hartujemy zimną wodą
Krok 2 - farfalle z cukinią foto
Cukinię kroimy na cienkie talarki, solimy i odstawiamy na 5 minut. W międzyczasie kroimy w pióra i podsmażamy na oliwie cebulę i czosnek
Krok 3 - farfalle z cukinią foto
do podsmażonej cebuli dodajemy cukinię i smażymy aż się zeszkli i będzie miękka, a następnie doprawiamy pieprzem
Krok 4 - farfalle z cukinią foto
na koniec na patelnię wrzucamy jeszcze ciepły , nie zahartowany makaron, aby mógł przejść smakiem cebuli , oliwy i cuknii, jeśli makaron jest mało słony doprawiamy solą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 13.09.2014 12:02
pysznie musi smakowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat